Na otvoritvi Primorskega poletnega festivala bo na Titovem trgu v Kopru 16-članski ansambel SNG Nova Gorica odigral največjo gledališko predstavo letošnje edicije, Shakespearovo komedijo Mnogo hrupa za nič, ki napeljuje k razmisleku o pomenu iskrenosti v ljubezni. 

Uprizoritev Shakespearove klasične komedije o dveh parih zaljubljencev z različnimi pogledi na zaljubljenost v ospredje postavlja konflikt, ki nastane, ko se po dolgem času iz vojne vrnejo možje in doma najdejo ženske, ki so se v tem času navadile na življenje brez moških – samoodločanje, samostojnost, svobodo. Zato jim niso več pripravljene prepustiti moči in tu se začnejo novi razlogi za zabavne prepire, v katerih kljub vsemu, kot vedno v vseh časih in krajih, zmagata naklonjenost in ljubezen. 

Komedijo Williama Shakespearja, eno najlepših komedij svetovne dramske zakladnice, prirejeno v sodobnem duhu emancipacije in na vseh področjih prebujajoče se ženske energije, je na oder SNG Nova Gorica postavila Ivana Djilas, prepoznavna po glasbeno gledaliških spektaklih, kakršna je tudi tokratna uprizoritev.

»To je komedija, v kateri ni ene čiste linije, ni enega ljubezenskega para, ampak je ena velika zmešnjava. Veliko parov se zbližuje in spet oddaljuje. Mnogo hrupa za nič je v resnici naš napor, da se prepoznamo, zbližamo, da uredimo naša čustva,« je povedala režiserka.

Vstopnice bodo v predprodaji od ponedeljka, 17. junija 2024, dalje. 

Predprodajna cena (do 26. junija 2024): 25,00 €

Redna cena: 30,00 € 

mnogohrupazanicarhivlowres©peteruhan391

 

 

 

 

 

 

Datum: 02 jul 2024, 21:30