Carpacciov trg, Koper
17jun
2019

Terasafolk

Vabimo vas, da se nam pridružite na terasi pred Miramarom na Carpacciovem trgu v Kopru in skupaj z nami nazdravite letošnjemu festivalskemu poletju.

Barufe
18jun
2019

Barufe

Režija: Vito Taufer

Barufe so nova predelava znamenite Goldonijeve komedije Le baruffe chiozzotte (Primorske zdrahe), ki govori o ribiških razprtijah. V režiji Vita Tauferja prihaja kot nalašč prav v času, ko v našem morju še ni miru.

Iz štirih letnih časov: Poletje - Zima
19jun
2019

Iz štirih letnih časov: Poletje - Zima

Koreografinja - Marta Bevilacqua

Predstava v dveh delih, ki jo navdihuje vzdušje Vivaldijevih Štirih letnih časov, je bila postavljena kot ambientalna uprizoritev posebej za festival Mittelfest v Čedadu.

Saša Pavček
21jun
2019

Bužec on, bušca jaz

Režija: Boris Cavazza

Prvakinja SNG Drama Ljubljana Saša Pavček, upodablja Lučano, Lučo že dve desetletji in jo bo na letošnjem festivalu odigrala znova. Tokrat že petstodvajsetič!

Krvave svatbe
23jun
2019

Krvave svatbe

Režija: Igor Vuk Torbica

O uprizoritvi, ki dialoge prepleta s pesmimi in glasbo, so kritiki zapisali, da je režiserjevo dramsko-glasbeno-poetično branje besedila »izjemno, natančno, stilizirano, v simboliki intenzivno in subtilno razigrano v svojem osnovnem minimalizmu«.

Slehernik
26jun
2019

Slehernik

Režiserja: Ivan Loboda in Bill Messer

Uprizoritev, ki izziva gledališki slog in formo s koreografiranimi prizori, zasnovanimi na gibu in podkrepljenimi z govorjeno besedo, je (so)režiral Pirančan Ivan Loboda, študent 3. letnika gledališke režije na Univerzi Middlesex v Londonu.

Tako je govorila Mona Liza
27jun
2019

Tako je govorila Mona Liza

Režija: Antonio Piccolo

V Manziolijevi palači bo v četrtek, 27. junija 2019, ob 21.00 odigrana predstava Tako je govorila Mna Liza. Gostuje Golden Show d.o.o. -Socialno podjetje Trst v sodelovanju s Teatro in Fabula (Italija). Vstop je prost.

Rachele Colombo Trio
28jun
2019

Rachele Colombo trio (Opevati Benetke)

Organizator koncerta v sklopu PPF: Skupnost Italijanov Santorio Santorio Koper.

Zvočna poslikava prikazuje utrinke nekdanjega časa ter nas sladko in neugnano popelje po lagunah, kjer je še vedno čutiti odmev Carla Goldonija, karnevala in življenja Giacoma Casanove.

Minoritski samostan sv. Frančiška, Piran
28jun
2019

Koncert skladb Stefana Rote

Glasbeno zapuščino piranskega učenjaka, latinista, bibliotekarja in arhivarja grofa Stefana Rota, bodo predstavili v petek, 28. junija 2019, ob 21.00 v Piranu. Teden dni pozneje bodo njegovo glasbeno zapuščino predstavili tudi na gradu v Momjanu.

Obalni komorni orkester
29jun
2019

Poletni koncert Obalnega komornega orkestra

Obalni komorni orkester že več kot tri desetletja pomembno sooblikuje glasbeno življenje na Obali. Vse od svoje ustanovitve navdušuje z edinstveno zasedbo, saj povezuje večinoma nekdanje učence glasbenih šol, ki se glasbi posvečajo ljubiteljsko.

Carmen
01avg
2019

Georges Bizet - Carmen, Arena Pulj

Selma Banich, Sandra Dekanić, Marin Blažević in Alan Vukelić.

V Areni v Pulju bo HNK Ivana pl. Zajca z Reke 1. avgusta uprizorili opero Carmen Georgesa Bizeta.