Avtorski projekt tržaške igralke in režiserke Patrizie Jurinčič Finžgar črpa navdih v poeziji istrskega pesnika Edelmana Jurinčiča. Projekt raziskuje dimenzijo človekove arhetipske povezave z naravo, pomen obredov, hkrati pa vzpostavlja povezave s primorskim teritorijem in na poseben način z morjem. 

Ob verzih Edelmana Jurinčiča, z izvirno glasbo Andrejke Možina in s sodelovanjem kitarista Janoša Jurinčiča, se pripoved razvija skozi govorjeno besedo in glasbo, povezuje starodavne mite različnih narodov in kultur, ki jim je slana kaplja skupna tema. Vzpostavlja prekinjene vezi med človekom in naravnim svetiščem, ki mu pripada.

»Svet pozna mnogo obredov; različni so si po namembnosti, vsebini, obliki. Lahko so čisto osebni, privatni, lahko so verski, poganski, lahko so skrivnostni, okultni. Potreba po obredih je v človeku od nekdaj prisotna; menim, da zato, ker si bo človek   ̶  ne glede na to, koliko in v kakšni obliki je povezan z naravo, ki ji pripada  ̶   vedno postavljal vprašanja o svojem obstoju,« je povedala režiserka.

Prodajna mesta vstopnic:

Vstopnice lahko kupite na blagajni Avditorija Portorož, kjer pa lahko študentje, upokojenci, mlajši od 30. let in člani društva PPF z ustreznim dokazilom koristite posebne ugodnosti.

Redna cena: 15,00 €

Znižana cena študentje, upokojenci, mladi odrasli (do 30 let): 13,00 €

Datum: 18 jul 2024, 21:30