ppf-verdi-ts1novice PPF 2016 

V NOVI SEZONI TUDI V GLEDALIŠČE VERDI V TRSTU

KOPER, 12. 9. 2016: Primorski poletni festival bo v sodelovanju z društvom prijateljev glasbe in drugimi kulturnimi ustanovami in organizacijami v Slovenskem Primorju v novi sezoni organiziral tudi obiske koncertov in opernih predstav v Gledališču Verdi v Trstu. Obiskovalci s te strani meje – člani omenjenih društev ali abonenti obalnih gledališč in drugih ustanov, ki bodo to želele, bodo imeli poseben popust, za mlade pa bo veljala še posebej ugodna ponudba, ki velja tudi za mlade Tržačane.

ppf-verdi-ts1Z namero, da bi se predstavili kar najširšemu krogu zainteresirane javnosti, smo v Kopru v ponedeljek, 12. 9. 2016, gostili intendanta Gledališča Verdi z ekipo. V Pokrajinskem muzeju so predstavili novo sezono Opernega gledališča Verdi iz Trsta, ki se začenja 16. septembra s koncertnim delom, operna in baletna pa 25. novembra. Ta se bo končala junija 2017.

ppf-verdi-ts5Kot je poudaril intendant Stefano Pace, bodo začeli operno sezono z opero Rigoletto, uspešno postavitvijo Opere iz Monte Carla. Dirigiral bo Fabrizio Maria Carminati, režiser pa je Jean-Louis Grinda.
Decembrske predpraznične dni bo polepšal klasični balet Hrestač Petra Iljiča Čajkovskega v priljubljeni koreografiji Amedea Amodia. Med plesalci sta v glavnih vlogah odlična Ashley Bouder e Amar Ramasar iz newyorškega City ballet.
Novo leto bodo v operi začeli z Mozartovo Čarobno piščaljo. Dirigent Gianluigi Gelmetti, režija Valentina Carrasco, argentinska režiserka iz španskega kolektiva La Fura del Baus.
Februarja si lahko ogledate Rossinijevega Seviljskega brivca, dirigent bo Francesco Quattrocchi, med izvajalci bosta tudi Marcello Rosiello in Aya Wakizono, ki je pela v vlogi Rosine v milanski Scali, v času 2015.
Bizetovi Lovci perl bodo na sporedu v marcu. S predstavo je gledališče gostovalo v Dubaju, ko so odprli tamkajšnjo novo operno hišo. Režija Fabio Sparvoli, dirigent Oleg Caetani.
Nova postavitev bo tudi Tristan in Izolda Richarda Wagnerja, na sporedu v aprilu. Dirigiral bo Christopher Franklin, režiral pa Guglielmo Ferro.
Bellinijeva Mesečnica bo na sporedu v maju. Dirigiral bo mladi španski dirigent Guillermo Garcia Calvo, režiral pa Giorgio Barberio Corsetti.
Sezona se bo končala v juniju z novo postavitvijo Puccinijeve Tosce. Dirigiral bo Gianluigi Gelmetti, režiral Daniele Guerra.

Povezava do spletne strani Gledališča Verdi Trst >
Koncertni program >
Operni program >

Primorski poletni festival ima na voljo knjižice s podrobnostmi. Za vse informacije pišite na pp.festival@siol.net

 

Povezane vsebine