Mediji o PPF

Izbor medijskih objav o PPF – citati in anekdote

 

»Še enkrat smo se lahko prepričali, da je gledališče zelo poseben način življenja, ki se marsikomu lahko zazdi, odvečen, nesmiseln, odvečen, nor – ampak prav v tem je njegov čar, to je tisto, kar nas veže nanj.«

(Bojan Jablanovec, Sabina Mihelj, Primorske novice, 6. 7. 1999

 

Zločin v Kopru

Včeraj zjutraj je na koprsko policijsko upravo poklical domačin, ki je hodil po Kidričevi ulici in iz nekdanje bančne poslovne stavbe slišal presunljive moške krike – kot bi koga dajali iz kože oziroma ga utapljali. Stvar se mu je zazdela silno resna in čez pet minut so bili koprski možje v modrem že v stavbi. Vendar o hudo resni zadevi niso napisali niti zapisnika. Po nekaj negotovih trenutkih so namreč dojeli, da gre za vajo sklepnega dejanja Zločina na kozjem otoku, predstave Primorskega poletnega festivala. Zasluge za veristično podajanje gredo režiserju Damirju Zlatarju Freyu, ki jim je anonimni Koprčan nehote naredil kar lepo reklamo.

N.N., Delo, 8. 7. 1999

 

  • Ena od bistvenih značilnosti »zunanje«politike Primorskega poletnega festivala je, da skrbi za kontinuiran dotok kvalitetne gledališke produkcije iz držav nekdanje Jugoslavije in s tem opravlja poslanstvo, ki se večini slovenskih inštitucij ne zdi posebej atraktivno. (Gašper Malej, Radio Koper, 20. 7. 1999)

 

  • »Izbral sem ljudi, o katerih meni, da so talentirani, da želim z njimi delati, in menim, da imajo kaj pokazati, da so zmožni improvizirati svoje vloge. Problem je, da predstava ni imela vnaprej napisanega besedila in vnaprej določenih likov. Znašel sem se v vlogi človeka, ki odloča, katero od nastalih razmerij je boljše.« (Janez Lapajne; avtorica besedila Saša Petejan, PN, 27. 7. 1999)

 

  • Nasmejani obrazi, iskrena pozornost in aplavzi, s katerim je nekaj tisoč gledalcev mesec dni nagrajevalo predstave, zgovorno pričajo, da so ljudje ulični spored brez zadržkov, zato pa z neprikritim navdušenjem, povsem vzeli za svojega. (PN, 30. 7. 1999)